VERSLAG WSC 2015 (1)

Inmiddels is het woensdagochtend 23 september en de eerste drie dagen van de Wereld Veteranen Kampioenschappen zitten er al weer op. En ik kan niet anders zeggen, het waren drie zeer succesvolle dagen voor Nederland!!! Echter ook met een domper, want Rick blesseerde zich tijdens het MD dusdanig aan zijn enkel dat gisteren bleek dat verder spelen niet mogelijk was. Het GD met Maureen en zijn ME moesten worden opgegeven…

De aankomst afgelopen vrijdag in Kopenhagen begon al goed met een succeswens over de intercom van piloot en crew aan het Dutch Badmintonteam, leuk! De reis per trein naar Helsingborg in Zweden, en vervolgens de bus naar hostel Miatorp, het kloppend hart van de Nederlandse delegatie, verliep voorspoedig. Bij aankomst was de entree buiten al versierd met oranje vlaggen en ballonnen door Alex, Robert en Roy. Nederland was gearriveerd in Helsingborg!

31622851975-1442346371

Op zaterdag had NL wat luttele banen toegewezen gekregen, maar toch kon iedereen even de baan op om de hal te ‘proeven’. En hoewel het uiteraard wat later werd zaterdagavond stonden de meesten zondag fris en fruitig (en vol spanning) op de baan…

 

In het kort:

-Van de 35 1e ronde partijen gingen er 21 naar Nederland…

-3 geplaatsten liggen er door NL al uit. Verantwoordelijk hiervoor zijn Tjitte en Gerben in het MD 35 met winst op Daniel Plant/Philip Troke (ENG) 5/8, Arjan en Marielle met winst in het GD 40 op Gattupalli/Peddisetti (India) 5/8 en Arjan in het ME 45 met winst op Keita Akiyama (Japan) 9/16…

-De rookies doen het bovengemiddeld goed, zowel op als naast de baan…

-Vandaag worden er nog 22 partijen in het oranje gespeeld…

-Ewoud mag vandaag met zijn wanted-partner Thorsten Hukriede aantreden tegen Tony Gunawan…

-De eerste kwartfinale is net binnengehaald door Roy en Georgy in het GD 35…

IMG-20150923-WA0002

Door de hele stad banners en billboards van het evenement

 

Het toernooi is hier te volgen inclusief Livescore en heeft de primeur met het live uitzenden vanaf de kwartfinales via Youtube:

Reactiemogelijkheid is gesloten