VOORBESCHOUWING WORLD SENIOR CHAMPIONSHIPS 2015

Zondag 20 september a.s. gaat in de Helsingborg Arena te Zweden het WSC 2015 van start. Het steeds meer in populariteit toenemende tweejaarlijks spektakel kent deze editie maar liefst 1300 deelnemers uit meer dan 45 landen, inclusief een debuterend China. De Nederlandse delegatie breekt zelf ook een record: 24 deelnemers zullen schitteren in het oranje…

12036670_10153132520182960_2660861088654837631_n

Foto grote zaal: Arena

Dat het ‘serious business’ is, bleek wel uit een aantal herlotingen die plaatsvonden na protesten van diverse landen m.b.t. de plaatsingen. Op het nippertje stonden gisteravond dan eindelijk alle schema’s online en waren de eerste speeltijden ingevuld.

 

SPELERS NEDERLAND

In het ME 35 staat Tjitte Weistra 3/4 geplaatst. De Nederlander, al geruime tijd woonachtig in Nieuw Zeeland, werd 4 jaar geleden in Vancouver het goud omgehangen. In zijn eerste partij komt hij uit tegen de Japanner Nozaki Tsutomu. Tjitte gaat dubbelen met Gerben Bruijstens en mixen met zijn vrouw Doriana Rivera. Ook geplaatst is het koppel Roy Rouwhorst (BC Mariken) en Georgy van Soerland-Trouerbach (BV Almere). Als 5/8 in het GD 35 hebben zij de eerste ronde een bye en kunnen in een eventuele kwartfinale het Duitse koppel Maurice Niesner/Claudia Vogelgsang treffen die 1e geplaatst staan…    In de 35 komen verder uit Alex van Gent (BC Invictus, ME, MD met Roy Rouwhorst en GD met de Finse Marjaana Sorokin), Ewoud Tan (BC Drop Shot, ME, MD (nog hopende op een partner) en GD met Sinta Komala (OSM Badminton). 

In de 40+ staat het koppel Georgy/Marielle vd Woerdt (Van Zijderveld) 3/4 geplaatst. Zij treffen de eerste ronde de Ierse dames Sylvia Campion/Siobhan Grehan. Verder geen geplaatsten in de 40, ondanks verwoede pogingen om in ieder geval Georgy onder de aandacht te brengen. Mocht Georgy doordringen tot de kwartfinales dan stuit ze op de 1e geplaatste Japanse Atsumo Matsuguma. In de 40 vinden we Marielle en Sinta ook in het enkelspel. Het VD speelt Sinta met Trees Paap-Keyner (BC Culemborg) en Marielle speelt samen met Arjan Regtien (Van Zijderveld) het GD. Robert Otto (BCH) en Gerben komen hier uit in het ME. Robert is verder in met MD gekoppeld aan de Noor Oystein Larsen en in het GD aan de Ierse Siobhan Grehan.

Marcel Rietberg (Conquesto), Robbert Kraag (BV IJburg) en Arjan gaan op voor het ME 45. Van deze drie staat Arjan het gunstigst in het schema (en had best geplaatst mogen worden 😉 ). Marcel en Robbert spelen samen het MD en gaan het de eerste ronde opnemen tegen een Thais koppel. Arjan speelt met de Engelsman David Wood en zij moeten toch een flink eind kunnen komen. In het GD vinden we de koppels Marcel/Fineke Selles (BV Almere) en Robbert/Trees. De laatsten treffen het niet want zij komen meteen uit tegen de 3/4 geplaatsten Justin Andrews en Betty Blair uit Engeland.  Grace Kakiay (BV Slotermeer) speelt het VD 45 met de Noorse Berit Thyness en Fineke komt ook uit in het VE en het VD met Elena Ekaterininskaya (RUS)

In de 50+ is Jeannette vd Werff (TFS Barendrecht) als 2e geplaatst in het VE. De regerend vice-wereldkampioene zal, als zij doordringt tot de finale, mogelijk haar eeuwige rivale Lone Knudsen (Denemarken) tegenkomen. In het VD komt zij uit met Maureen Kleijwegt-Oskam (BC Amersfoort) en het GD speelt zij met de Zweed Per Lindau. Ook Grace is gekoppeld aan een Zweed, Magnus Nytell, en speelt ook het VE.      Ruud Faas (Van Zijderveld), de enige heer bij de vijftigers, komt uit in het ME en MD met de Schot Sam Campbell. Ook hij hoopt nog een dame te krijgen voor het GD.

12011123_10153132519352960_4983983654496221787_n

Foto kleine zaal, Idrottens Hus

Bij de 55+ een 9/16 plaatsing in het ME voor Rick Paap (Culemborg) en een 5/8 plaatsing met Maureen in het GD. Rick speelt het MD met de Noor Geir Arnevik.

De 60+ tenslotte wordt misschien wel een gouden leeftijdscategorie. Hier vinden we het ervaren koppel Rob en Marjan Ridder (BC Duinwijck), de huidige Europees kampioenen als nr. 2 geplaatst en Marjan samen met Christine Black (Schotland) in het VD op 1.                                             Huib van Wijk (Brunssum), Jacky Noya (WIK) en Micky van Asdonck (Novum) komen uit in het ME. Huib en Jacky spelen samen het MD en Micky speelt met de Luxemburger John Kirschenbilder. Wegens gebrek aan dames in binnen- en buitenland zit een GD er voor de heren vooralsnog niet in.

 

Voor de fysieke verzorging gaat gelukkig mee Martin ter Plegt (mogelijk gemaakt door BNL) en als teamcaptain fungeert de nog immer revaliderende VKB-gereconstrueerde Sandra Kroon. Support is er ook, van Sylvia, Marga, Jan, Grietje, Angelique, en de kleine Milo.

 

Dat het een mooi toernooi gaat worden is al zeker. Op de deelnemerslijst veel ex-internationals als Tony Gunawan (in 2010 nr. 9 van de wereld in het MD), Harijanto Arbi, onze eigen Marjan natuurlijk, e.v.a., kijk hier maar eens.

Het toernooi is hier te volgen inclusief Livescore en heeft de primeur met het live uitzenden vanaf de kwartfinales via Youtube:

 

 

 

Reactiemogelijkheid is gesloten