VIER EUROPESE TITELS NAAR NEDERLAND

 

Tijdens de 2-jaarlijkse krachtmeting tussen de Europese badmintonspelers van 35 jaar en ouder is de Nederlandse afvaardiging huiswaarts gekeerd met 4 Europese titels, 3 maal zilver en 4 maal brons!! In het Spaanse Guadalajara werden na zeven dagen van spelen de medailles omgehangen bij Georgy van Soerland-Trouerbach, Gerben Bruijstens, Esther Fleurbaay, Arjan Regtien, Jeannette van der Werff, Rob Ridder, Marjan Ridder, en Paul van Beek…

De komende twee jaar mogen Georgy, Georgy en Esther, Jeannette, en Marjan zich de besten van Europa noemen.

 

In het WS40 was Georgy (1) oppermachtig. Zelfs in de finale tegen de Duitse Claudia Vogelgsang (2) hoefde de speelster van Almere slechts 12 en 17 punten te incasseren. Ook het WD40 met Esther verliep vrijwel vlekkeloos en het als 1e geplaatste koppel haalde zonder gameverlies de Europese titel binnen. Zilver was er samen met Gerben in het XD40. Na een spannende 3 game winst in de halve finale, ging het als 2e geplaatste koppel eervol met 21-17 / 21-17 ten onder tegen het als 1e geplaatste Russische koppel Stanislav Pukhov/Maria Kurochkina. Eveneens in het XD40 sloeg de ongeplaatste Esther met de Schot Mark MacKay achtereenvolgens het als 3/4 geplaatste koppel Carl Jennings/Lynne Swan (ENG) en het als 5/8 geplaatste koppel Andre Bertko/Sunniva Aminoff (DU/SE) uit het toernooi. De al eerder genoemde Pukhov en Kurochkina waren in de halve finale echter net een maatje te groot, maar leverde voor het NL/SCO-duo wel het brons op. Esther stond ook niet geplaatst in het WS45 maar stoomde zonder gameverlies door naar de halve finales. Hierin trof zij de latere winnares Olga Kuznetsova (2) die haar nipt de baas bleef. Een 2e bronzen medaille voor Esther.

In het MS50 behaalde Arjan (5/8) vrij eenvoudig de halve finales waarin hij, geplaagd door een blessure, echter nipt in drie spannende games verloor van de Zweed Magnus Gustafsson. Ook voor Arjan dus een bronzen medaille. Brons was er ook voor Jeannette (3/4) in het WS55; zonder problemen reikte zij tot de halve finales waarin zij echter verloor van Svetlana Zilbermann-Beljasova, die later de titel zou opeisen. Jeannette stond met haar Deense partner Jan Petersen 2e geplaatst in het XD55. Met alleen in de kwartfinale een game tegen maar verder zonder problemen bereikten zij de finale tegen Pam Peard/Graham Henderson (IRE) waar in drie games de Europese titel werd binnengehaald.

In het WD60 stond Marjan met haar Schotse partner Christine Black 1e geplaatst en maakte deze meer dan waar. Alleen in de finale, tegen het Engelse koppel Jenny Cox/Christine Crossley (2), was het met 17 en 18 punten tegen een beetje spannend. Samen met Rob reikte Marjan (3/4) tot de halve finales in het XD60, waarin het als 1e geplaatste Engelse koppel Ian Purton/Christine Crossley net wat sterker was maar wel brons opleverde. Op zijn beurt stond Rob samen met de Schot Dan Travers 2e geplaatst in het MD60 en zij speelden tegen het als 3/4 geplaatste Engelse koppel John Molyneux/Ian Purton. Rob en Dan verloren slechts nipt met twee maal 18-21 en moesten zich tevreden stellen met zilver.

Verrassend finalist in het MS75 was Paul van Beek. De ongeplaatste Paul nam het in de finale op tegen de Pool Pawel Gasz, als 1e geplaatst. De in Portugal woonachtige Nederlander ging nog met de eerste game aan de haal, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Gasz. Een mooi zilver!!

Voor Nederland kwamen uit Ewoud Tan (Drop Shot), Gerben Bruijstens (Nuenen), Georgy van Soerland-Trouerbach (Almere), Esther Fleurbaay (Amersfoort), Arjan Regtien (Zijderveld), Mike van Daal (Zijderveld), Sandra Kroon (Drop Shot), Jeannette van der Werff (TFS Barendrecht), Rein van der Wiel (Duinwijck), Rob Ridder (Duinwijck), Frits Hoogland (Duinwijck), Marjan Ridder (Duinwijck), Ad Verhoof (Shot), Martin Voskuilen (Limes), Johan Meijer (Amersfoort), Micky van Asdonck (Zuidhorn), Karel Tokromo (DKC), Karel Weinberg (Amersfoort), en Paul van Beek (woonachtig in Portugal, voorheen spelend bij Drop Shot). Het team mocht zich verheugen in het gezelschap van Martin ter Plegt (fysio) en een aantal supporters.

 

 

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars

Voor het terugkijken van wedstrijden en interviews (met o.a. Georgy van Soerland-Trouerbach) klik je hier

 

Medals EMC 2018.-1

Medaillespiegel ESC 2018

 

Reactiemogelijkheid is gesloten