VOORBESCHOUWING EUROPEAN SENIOR CHAMPIONSHIPS 2018

De 2-jaarlijkse krachtmeting tussen de Europese badmintonspelers van 35 jaar en ouder staat op het punt van beginnen. Ruim 1200 deelnemers reizen komend weekend af naar Guadalajara in Spanje, waaronder 19 Nederlanders. Gestart wordt op maandag 24 september en de finales vinden plaats op zondag 30 september. Helaas is Uun Santosa geblesseerd uitgevallen (als 2e geplaatst in het MS60 en MD60 met Rob Ridder) en wij wensen hem een spoedig en goed herstel!

Voor Nederland komen uit Ewoud Tan (Drop Shot), Gerben Bruijstens (Nuenen), Georgy van Soerland-Trouerbach (Almere), Esther Fleurbaay (Amersfoort), Arjan Regtien (Zijderveld), Mike van Daal (Zijderveld), Sandra Kroon (Drop Shot), Jeannette van der Werff (TFS Barendrecht), Rein van der Wiel (Duinwijck), Rob Ridder (Duinwijck), Frits Hoogland (Duinwijck), Marjan Ridder (Duinwijck), Ad Verhoof (Shot), Martin Voskuilen (Limes), Johan Meijer (Amersfoort), Micky van Asdonck (Zuidhorn), Karel Tokromo (DKC), Karel Weinberg (Amersfoort), en Paul van Beek (woonachtig in Portugal, voorheen spelend bij Drop Shot). Het team mag zich verheugen in het gezelschap van Martin ter Plegt (fysio) en een aantal supporters. Veel dank aan Van de Kolk Hypotheken is.m. BNL voor de kledingsponsoring.

 

Van-der-Kolk-logo-

 

Over de plaatsingen hebben de Nederlanders op zich niet te klagen, al zijn er volgens teammanagers Jeannette en Sandra ook wel wat spelers vergeten…

Geen plaatsing voor Ewoud Tan in de 35, maar wie weet gaat hij nog verrassen in het XD, op het laatste moment gekoppeld aan de sterke Engelse Joanne Dix. Regerend Europees kampioene Georgy staat 1e geplaatst in het WS40 en zal op papier haar titel moeten verdedigen tegen ‘1e jaars 40-er’ Claudia Vogelgsang uit Duitsland, die als 2e is geplaatst. Georgy staat samen met Esther ook 1e geplaatst in het WD40 (zij zijn titelverdedigers) en 2e in het XD40 met Gerben.  Arjan staat in het MS50 5/8 geplaatst en in het XD met Sandra eveneens 5/8. Jeannette en Sandra staan 2e geplaatst in het WD50. Daarnaast staat Jeannette 3/4 geplaatst in het WS55 en samen met de Deen Jan Pedersen 2e in het XD55.

Rob heeft in de Schot Dan Travers een prima vervanger gevonden voor Uun (titelverdedigers), staat in het MD60 als 2e geplaatst en samen met Marjan 3/4 in het XD60 (titelverdedigers). Marjan op haar beurt staat met de Schotse Christine Black 1e geplaatst en ook zij zullen hun titel gaan verdedigen.

Verder zijn er geen plaatsingen toegekend aan Nederlandse spelers maar uiteraard zullen er een aantal voor verrassingen gaan zorgen….

De eerste Nederlander die de baan op gaat is Mike in het XD50. Maandag 24 september a.s. speelt hij samen met de Russische Marina Medvedeva tegen het Duitse koppel Pawelek/Knauf. Die dag volgen er nog 11 partijen met Nederlanders dus het wordt een druk dagje. De Nederlander die het laatst de baan op gaat is Gerben. Hij speelt slechts 1 onderdeel en hoeft pas op donderdag aan te treden…

Alle wedstrijden zijn te volgen via tournamentsoftware  en naar horen zeggen is er ook een livestream.

De eerste wedstrijden van de Nederlanders vind je hier

En de officiële website van het event vind je hier

 

Eén reactie

  1. Jan keijsers

    Ik wens alle deelnemers voor Nederland een heel fijn en sportief toernooi toe. Ik speel voor het tam Spanje in de categorie 60+. Singel, dubbel en mix. Succes allemaal en geniet van Spanje!

Reactiemogelijkheid is gesloten